Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /data/7/3/73cef914-d365-44ea-86d7-28cc5ba2fb22/tapmancs.com/web/wp-includes/wp-db.php on line 3380

Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /data/7/3/73cef914-d365-44ea-86d7-28cc5ba2fb22/tapmancs.com/web/wp-includes/wp-db.php on line 3380
Éjszakai programokkal kezdődik a vakáció a Szegedi Vadasparkban – Tapmancs
Tapmancs

Éjszakai programokkal kezdődik a vakáció a Szegedi Vadasparkban

A szombat este hétkor kezdődő sétákon a vendégek számukra teljesen új helyzetben találkozhatnak a Tisza-parti város állatkertjének lakóival, hiszen az élőlények egy része éjjel aktív, ezért a sötétben figyelhető meg természetes viselkedésük a legjobban.

Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad.

Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de zárás után előmerészkednek.

Az érdeklődők a rozsomákok látványetetését is figyelemmel kísérhetik – Fotó: Pixabay / DanielBrachlow

A programok sora a rozsomákok látványetetésével kezdődik, a népnyelvben torkosborznak is nevezett ragadozók zsákmányszerző képességét figyelhetik meg az érdeklődők. Ezt a borjúfókák esti tornája követi, majd a vendégek szemtanúi lehetnek a barna medvék vacsorájának. Kiderül, hogy az oroszlánok miként vadásznak műzebrára, a program pedig a dél-amerikai dzsungelek királyaként számon tartott jaguár etetésével zárul. Az est folyamán a vendégek egzotikus állatokkal ismerkedhetnek a terráriumházban, a vállalkozó szelleműek kígyót is simogathatnak.

Részletes program a Szegedi Vadaspark honlapján olvasható.

Borítókép: Pixabay / Pexels, Forrás: MTI

Szólj hozzá!