Tapmancs
ARCHIBALD - Prevital

Így gondoskodj kedvenced védelméről a tűzijáték ideje alatt

Az államalapítás ünnepe alkalmából országszerte tartott tűzijátékok az embereket szórakoztatják, de négylábú kedvenceinket halálra rémíthetik.

Minden évben komoly problémát jelent az augusztus 20-i tűzijáték, az állatok, főleg a kutyák sokkot is kaphatnak a hangzavar miatt, ezért minden gazdinak oda kell figyelnie, hogy kedvence épségben átvészelje az estét. Még a legnyugodtabb ebek is váratlanul reagálhatnak, de néhány tanács megfogadásával elkerülhetőek a balesetek.

Fotó: Pixabay / Pexels

Az Orpheus Állatvédő Egyesület is megosztott négy egyszerűen betartható, fontos intézkedést, ami segíthet, hogy az ünnep ne azzal végződjön, hogy kutyánk megsérül, vagy elszökik.

  1. Az ünnepi rendezvényekre kutyát és más házi kedvencet ne vigyünk magunkkal, hiszen a máskor nyugodt, szelíd kisállat számára a tűzijáték pánikot okoz.
  2. Az otthon tartott házi kedvencet a tűzijáték hang és fényhatása idején zárt helyen tartsuk.
  3. A biztonság kedvéért tegyünk kedvencünk nyakába a gazdi elérhetőségét tartalmazó bilétát, hogy ha szükséges, gyorsan tudjon egy esetleges megtaláló kapcsolatot teremteni a gazdival.
  4. Ha megtörtént a baj, az elveszett kisállatokat érdemes a lakhely legalább 10 km-es körzetében keresni, hiszen az ijedt állat rövid idő alatt nagy távok megtételére is képes.

Borítókép: Pixabay / Free-Photos, Forrás: Orpheus Állatvédő Egyesület

Szólj hozzá!