Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /data/7/3/73cef914-d365-44ea-86d7-28cc5ba2fb22/tapmancs.com/web/wp-includes/wp-db.php on line 3380
Meglepetésvendég tette boldoggá a haldokló bácsi utolsó napjait – Tapmancs
Tapmancs

Meglepetésvendég tette boldoggá a haldokló bácsi utolsó napjait

Patrick Saunders élete utolsó napjaiban újra kisgyermekké változott. Hogy ezt minek köszönhette? Egy olyan teremtmény látogatásának, amit egész életében szeretett.

Az idős úr az angliai North Devon Hospice gondozásában töltötte utolsó éveit, ahol a nővérek hamar rájöttek, hogy a bácsi rajongva szereti az állatokat, különös tekintettel a lovakra. Ezek a csodálatos állatok az egész életét meghatározták, gyermekkora óta lovagolt és foglalkozott velük, egészen addig, míg betegsége ágyhoz nem kötötte.

Patrick szíve azonban sosem felejtette el a boldog éveket, mikor gondtalanul vágtatott szeretett lovai hátán.

Fotó: North Devon Hospice

Mikor bizonyossá vált, hogy a bácsinak csak napjai vannak hátra, a róla gondoskodó nővérek hatalmas meglepetést készítettek elő számára: egy különleges vendéggel lepték meg Patricket. Egy közelben lévő állatmenhelyet hívták segítségül, hátha akad a védenceik közt egy ló, vagy póni, aki mosolyt csalhatna az időr úr arcára. A North Devon Equine Rescue Centre készségesen segített a meglepetés előkészítésében.

Fotó: North Devon Hospice

Sugárzott az arca a boldogságtól. Az egész helyet beragyogta. Patrick olyan izgatott volt, csillogó szemei és hatalmas mosolya mindent elárultak: el volt ragadtatva

– mesélte az állatmenhely alapítója, Ann Sims.

Videó is készült a nagy találkozásról, de zsebkendőt készíts elő, mert könnyfakasztó a jelenet:

Erre a kis időre elfelejtette az összes gondját és baját, a nehéz napokat, végre újra önmaga lehetett Victor mellett. Megsimogatta és répával meg is etette a lovat, fáradhatatlan mosollyal az arcán

– folytatta Ann.

Fotó: North Devon Hospice

A nővéreket és az állatmenhely dolgozóit is könnyekig hatotta a kedves jelenet, ami ismét gyermekivé változtatta Patrick lelkét. Még a búcsú pillanatában is örömmel volt teli a szíve, annak ellenére, hogy pontosan tudta, már nem sok van hátra. Három nap múlva Patrick elhunyt, de valami nagyon fontosat hagyott hátra maga után:

A nevetése és a mosolya örökké velünk marad. Patrick a szomorúság egyetlen jelét sem mutatta, büszkén és meghatódva búcsúztunk tőle.

Fotó: North Devon Hospice

Fotók: North Devon Hospice, Forrás: The Dodo

Szólj hozzá!