Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /data/7/3/73cef914-d365-44ea-86d7-28cc5ba2fb22/tapmancs.com/web/wp-includes/wp-db.php on line 3380
Ma van a hontalan állatok világnapja – Tapmancs
Tapmancs

Ma van a hontalan állatok világnapja

1992 óta, immár 25 éve tartják meg a hontalan, otthontalan állatok világnapját. Az Egyesült Államokból indult kezdeményezés célja az, hogy felhívják az emberek figyelmét az utcán, “jobb esetben” menhelyeken élő állatok helyzetére.

Eredetileg augusztus harmadik szombatján tartották ezt a napot, később augusztus 16-ára tették át a világnapot. Az állatvédők és mi is fontosnak tartjuk a közvélemény és a hatóságok tájékoztatását a

kóbor és menhelyi állatok ellátására, örökbefogadásukra, valamint a nem kívánt szaporulat megakadályozására vonatkozóan.

Fotó: Pixabay / Free-Photos

Ha módodban áll bármilyen formában segíteni a hátrányos helyzetben lévő állatokon, akkor kérjük, tedd meg! Jelentkezz önkéntesnek a hozzád legközelebbi menhelyen, vállalj kutyasétáltatást, gyűjts adományt, hirdesd az ivartalanítás és a felelős állattartás fogalmát vagy ha teheted és minden körülmény adott hozzá az életedben, fogadj örökbe egy kutyát, vagy cicát!

Ha csak ezen az egy napon segítesz, már azzal is rengeteget teszel a kóbor és gazdira váró állatokért. A sorsuk tőlünk, emberektől függ, másra nem számíthatnak.

Borítókép: Flickr / Long Quan Pham Tuong

Szólj hozzá!