Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /data/7/3/73cef914-d365-44ea-86d7-28cc5ba2fb22/tapmancs.com/web/wp-includes/wp-db.php on line 3380
Harminckét évesen elhunyt a világ legidősebb macskája – Tapmancs
Tapmancs

Harminckét évesen elhunyt a világ legidősebb macskája

Amikor Szerecsendió, a cirmos cica született, még Margaret Thatcher volt a kormányfő, és II. Erzsébet csak 30 éve ült a brit trónon.

Gazdái, Liz és Ian Finlay szerint, akik 27 éven át viselték gondját, a macska hosszú életének az volt a titka, hogy tonhallal, tejszínnel és sült csirkével kényeztették. A macska állapota csak életének utolsó heteiben fordult rosszabbra, a fogai már elvástak és nehezen lélegzett. Finlay, a nyugdíjas pék szomorúan mondta el: hirtelen halála feleségével együtt mélyen megrázta, mivel “gyerekükként szerették”.

A házaspár hozzáfűzte, hogy nem lesz több macskájuk, mert annyira megviselte őket a cirmos halála.

World’s oldest cat dies at the age of 32 (that’s 144 in cat years)

The world’s oldest cat has died at the age of 32 after dying as a result of heart failure. When Nutmeg the Tabby was born, Margaret Thatcher was still on…

Szerecsendió a pár korábbi, Fűszer névre hallgató cicájával vetődött el hozzájuk 1990-ben. Mikor kiderült, hogy kóbor állat, befogadták, és Fűszer halála után ő lett az egyetlen háziállatuk. Az állatorvos szerint ötéves volt, amikor hozzájuk került, tehát amikor augusztus végén elpusztult, 32 éves lehetett. A macskák általában 15 évig élnek, Szerecsendió tehát kivételesen magas kort ért meg, emberi évekre átszámítva 144-et.

A Guinness rekordok könyve szerint egy 30 évesen, májusban elhunyt texasi sziámi macska volt a világ legöregebb cicája.

Borítókép: Facebook / Westway Veterinary Group, Forrás: MTI

Szólj hozzá!