Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /data/7/3/73cef914-d365-44ea-86d7-28cc5ba2fb22/tapmancs.com/web/wp-includes/wp-db.php on line 3380

Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /data/7/3/73cef914-d365-44ea-86d7-28cc5ba2fb22/tapmancs.com/web/wp-includes/wp-db.php on line 3380
Fél év letöltendő börtönre ítéltek egy állatkínzót Pécsett – Tapmancs
Tapmancs

Fél év letöltendő börtönre ítéltek egy állatkínzót Pécsett

Visszaesőként hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék egy mázai férfit, aki elhanyagolta a kutyái gondozását.

A büntetett előéletű férfi feleségével, három gyermekével és egy 6 éves kaukázusi keverék kutyával lakott a Baranya megyei településen. Mikor a házasság megromlott, az anya a gyermekekkel elköltözött, a férfi ekkor vállalta a kutya gondozását, sőt, később egy 10 hónapos keverék kölyökkutyát is befogadott.

2014-ben a férfi elköltözött új élettársához, a két állatot pedig egész egyszerűen magára hagyta.

Az ebeket egy ismeretlen személy mintegy két hétig csak egy, legfeljebb két alkalommal minimális mennyiségű száraz kutyatáppal látta el, később a szomszédok próbáltak meg gondoskodni a kutyákról, de mivel az idősebb állat az élelem nagy részét elette a kölyök elől, ezért a kisebb eb kórosan lesoványodott és életveszélyes állapotba került.

A törvényszék kedden kihirdetett határozatában – felülbírálva a Komlói Járásbíróság korábbi ítéletét – a visszaeső vádlottnak egy előző büntetéséhez kapcsolódó feltételes szabadságát is megszüntette. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható, az ítélet jogerős.

Ez hatalmas előrelépés az állatvédőknek és minden jóérzésű embernek, akik azért küzdenek, hogy az állítkínzók letöltendő börtönbüntetést kapjanak, ugyanis a legtöbb esetben a felfüggesztettnek nincs visszatartó ereje.

Borítókép: Pixabay / isakarakus, Forrás: MTI

Szólj hozzá!