Tapmancs
ARCHIBALD - Prevital

Átkelt a szivárványhídon Magyarország legidősebb kutyusa

Buksi a Hajdú-Bihar megyei Sárrétudvariban élte le csodálatosan hosszú életét szeretett gazdái körében. A Magyarország legöregebb kutyájaként emlegetett eb 27 éves korában távozott az örök vadászmezőkre.

Bárki, aki betért a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház területére, bizonyára összefutott Buksival, a ház urával. Nem volt nehéz megszeretni a barátságos, önzetlen kutyust, akit most nemcsak családja, de több száz barátja és ismerőse is búcsúztat, Buksi ugyanis augusztus 26-án örök álomra szenderült.

Fotó: Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház

A kutyus rendkívüli hosszú és tartalmas életet tudhatott magáénak, a maga 27 esztendejével pedig pályázhatott a világ legidősebb kutyájának címére is. Ha ezt a posztot nem is viselhette, Magyarország legidősebb kutyusaként azonban joggal büszkélkedhetett matuzsálemi korával.

Még szegény megboldogult édesapám kutyája volt. Ő egy falubelitől kapta ’92 körül, akkor két-három éves lehetett. A papírjai nincsenek meg, így biztosat nem tudunk, de többen tanúsítják, hogy Buksi már negyedszázada velünk él

– mesélte a Borsnak még tavaly a gazdi.

Buksi feladata nem pusztán a házőrzés volt, az eb ugyanis mindenkinek segített, aki a lovardába érkezett. Barátságos természetével bátorította azokat a gyerekeket és felnőtteket is, akik először ismerkedtek a lovaglással.

Fotó: Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a Buksi a világ legöregebb kutyája 2017. augusztus 26-án este eltávozott az örök vadászmezőkre. Jó vadászatot Buksi, emléked örökké megőrizzük

— a szomorú hírt maga a lovarda közölte követőivel a Facebookon, a kommentekben pedig sokan kedves szavakkal, rövid történetekkel és aranyos fotókkal emlékeztek meg öreg barátjukról.

Fotó: Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház

Isten veled Buksi!

Fotó: Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház

Fotók: Facebook / Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház, Forrás: Élőben

Szólj hozzá!